Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram
Måndag 31 oktober

Höstgryta på fläskkött

Publicerat måndag 31 oktober 2011 kl 08.26
Höstgryta på Fläskkött
(7:06 min)

Marie-Louise Kristensson står bland grytor och pryttlar hos Anne-Marie Bardler Weibe och kokar en rustik köttgryta med aprikoser och kanel. (Klicka på Läs mer för recept.)

Kryddig fläskgryta med aprikoser (4 port)

600 g fläskkött i små bitar (bog, karré)
2 msk smör
2 gula lökar hackade
½ tsk kardemumma
1 tsk malen spiskummin
1 tsk senapsfrö
2 pressade vitlöksklyftor
1 kanelstång
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 dl strimlade aprikoser
½ dl kalvfond eller ½ buljongtärning
chili flakes eller sambal
salt

Fräs lök och kryddor tills löken är blank och genomskinlig.

Pressa i vitlök och lägg i kanelstången samt tomatkross, vatten och kalvfond.

Låt koka upp.

Tillsätt köttet lite i taget och låt det koka upp innan du lägger i mer kött.

Låt sjuda tills köttet känns mört ca 40 min, och en stund innan det är klart tillsätts aprikoserna.

Smaka av med salt och chili.

Servera med matvete eller matkorn. (Ris eller potatis går också bra.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".