Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Anne-Maries fisk piccata

Publicerat torsdag 3 november 2011 kl 09.59

Fisk piccata (4 port)

6 hg sej i mindre bitar (1 dm)
2 ägg
vatten
2 dl riven ost
vetemjöl
salt
1 brk krossade tomater
1 bit chili
2 gula lökar
olja
1 tsk oregano
salt och socker

Vispa samman ost och ägg.

Vänd fiskbitarna i mjöl smaksatt med lite salt.

Doppa därefter fisken i äggblandningen (känns den för tjock så späd med vatten).

Stek fiskbitarna i smör och olja.

Hacka löken och fräs den med oregano och chili i en kastrull.

Slå på tomaterna och låt sjuda ca 10 min.

Smaka av med salt och socker.

Servera fisk och sås med ris - och extra vackert och gott blir det om man serverar lite lättkokt broccoli till.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".