Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Skolans populära champinjonsoppa

Publicerat fredag 11 november 2011 kl 13.43

Kostchefen i Norrköpings kommun, Ingrid Kalm, gästade morgonstudion och hade då med sig detta recept, som barnen i skolan tycker mycket om! Receptet är ursprungligen till storkök, så allt är i viktenheter som ibland kanske behöver omvandlas till mer hanterliga mått.

10 portioner:
250 gram skivade champinjoner
250 gram skivad purjolök
400 gram skalad och skivad potatis
250 gram matlagningsgrädde
250 gram mellanmjölk
100 gram ost, typ Philadelphia
1 kg vatten
30 gram grönsaksbuljong (tärning eller pulver)
20 gram matolja
10 gram salt
1 gram vitpeppar

Fräs champinjoner och purjolök i olja.

Tillsätt vatten, buljong och potatis, rör om och låt koka till potatisen känns färdig.

Tillsätt grädde, mjölj och till sist osten och låt soppan få ett nytt uppkok.

Krydda med salt och peppar och smaka av!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".