Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram
måndag 7 maj

Ljummen sallad passar på våren

Publicerat måndag 7 maj 2012 kl 10.16
Här hör du Ann-Marie beskriva hur det hela går till
(5:18 min)

Idag tipsade vår morgonkock Ann-Marie Bardler Weibe om två olika sallader, som inte serveras kalla utan där man värmer vissa av ingredienserna. Den ena salladen är med potatis och rosbiff och den andra har pasta och kyckling som bas.

Nu med recept under läs mer!

Potatis och rostbiffssallad 4 port

400 g kokt potatis
1 dl strimlad ättiksgurka
1 hackad rödlök
2 hg färdigstekt rostbiff
1 näve rucola
½ isbergsalladshuvud
2 tomater i tärningar
Currymajonnäs eller smaksatt crème fraiche

Värm potatisbitarna tillsammans med lök och gurka i lite olja så det blir genomvarmt

Lägg på den kalla salladen av rostbiff ,sallad och tomater .Toppa med dressing

Pastasallad med kyckling 4 port

½ liter kokt kall pasta
1 paket frysta grönsaker t ex ärtor, majs och paprika

Dressing:
2 msk rödvinsvinäger
½ tsk salt
Italiensk salladskrydda
1 nypa socker
1 dl olja

Isbergsallad
½ grillad kyckling i bitar
1 liten purjo
1 ask coctailtomater

Koka pastan enligt anvisning och lägg ner de frysta grönsakerna i slutet av kokningen.

Spola kallt

Blanda samman dressingen och slå över

Fräs purjo, kycklingkött och halverade tomater snabbt i en stekpanna

Bottna en skål med strimlad isberg, lägg på patasalladen och till sist kycklingfräset

 SMAKLIG SPIS!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".