Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.

Konsert med Svenska kammarorkestern följd av konsert med Voces Nordicae

Publicerat torsdag 21 april 2011 kl 08.00

19:30: Konsert med Svenska kammarorkestern, Örebro
Solist: James Crabb, accordeon. Dirigent: Brett Dean.
1. Andrea Tarrodi: Zephyros.
2. Brett Dean: Testament.
3. Elena Katz-Chernin: Torque.
4. Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 2 D-dur
Konsert 31/3, Örebro konserthus.

20:50: Pierre Boulez
Tolv notationer för piano spelas av Pierre-Laurent Aimard. Från BBC

21:00: Antonín Dvorák
Stråksextett A-dur. Zemlinskykvartetten, Pavel Horesjí, viola och Peter Sporecl, cello. Från österrikiska radion. 

21:30: Konsert med Voces Nordicae
Dirigent: Lone Larsen. Musik av Sven-Erik Bäck, Kjell Perder, Bo Holten, Olle Lindberg, Sara Niklasson, John Rutter, Ola Gjeilo och Alessandro Lotti. Från söndagens konsert, Hjorthagens kyrka, Stockholm. Presentatör: Boel Adler


Text om ensemblen: (www.vocesnordicae.se)
Voces Nordicae har de senaste åren uppmärksammats för sina sceniska körkonserter, senast i samarbete med Länsmusiken och projektet Körscen Stockholm. Ensemblen har även vunnit uppskattning för sin musikaliska närvaro i konsertsammanhang. Efter en av Voces Nordicaes konsertturnéer till Bonn skrev Fritz Herzog för General-Anzeiger:

En oerhörd närvaro, som kommer till uttryck i ren intonation och tydlig artikulation likaväl som i ett underbart svävande pianissimo, utmärker denna ensemble som nyligen valdes till Årets kör 2008.

Voces Nordicae bildades 1999 i Stockholm på initiativ av dirigent Lone Larsen. Under åren har ensemblen utvecklat en egen stil där experimenterande med klanger och varierade genrestilar har utökats med ett sceniskt koncept som i stor utsträckning styrs av regi och koreografi. Under 2008 arbetade ensemblen fram en föreställning tillsammans med koreografen Birgitta Egerbladh och den senaste uppsättningen regisserades av Anders Butta Börjesson. 2008 valdes Voces Nordicae till Årets kör av Rikskonserter, och samma år utsågs Lone Larsen till Årets körledare av KÖRSAM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".