Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med tekniken ständigt närvarande – framför ögonen, under fingertopparna, innanför kläderna och inuti...

Köttälskaren som blev bönpionjär

Publicerat fredag 28 juni 2013 kl 14.30
"Jag testade på min bönhatande son"
(6:57 min)
1 av 2
Anna-Kajsa Lidell i köket hemma i Alingsås. Foto: Hanna Westerlund
2 av 2
Bönmassa i pelletsform som ska bli köttfärssås. Foto: Hanna Westerlund.

Att köttätande ökar den globala uppvärmningen är vid det här laget välkänt, samtidigt äter vi svenskar mer och mer kött. Nu ska vi bege oss till en röd stuga utanför Alingsås, som blivit experimentverkstad för Anna-Kajsa Lidell. Hon tror tröskeln för att bli vegetarian är för hög för de flesta, och har därför skapat en ny råvara som är tänkt att ersätta bara en del av köttet – en massa utan smak, gjord av bönor. Tekniksafaris reporter Hanna Westerlund åkte dit och smakade Anna-Kajsa kött- och bönburgare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".