Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En radiodramaserie för unga i 15 delar. Programmet har slutat sända.

Läs hela chattet med "Maxime" - Karolina Wedin

Publicerat fredag 19 juli 2013 kl 12.49

Karolina Wedin som spelar Maxime var här och chattade med lyssnarna.

Här har du hela chattet - fråga för fråga.

Benjamin Thorén: I dag chattar vi med Karolina Wedin som spelar Maxime. Hon sitter beredd att svara på alla dina frågor!

12:08, 20 July 2013

Ulf: Hej Karolina, känner du igen dig i Maxime? Har du själv varit med om något liknande?

Karolina Wedin "Maxime": Hej! Nej jag har inte direkt varit med om något liknande som Maxime, det är ju en ganska tuff situation hon är i. Jag har haft kompisar som hamnat i hennes situation men det är ju en helt annan sak att se det utifrån, man får försöka visa att man är där som stöd! Det var en svår roll att spela!

12:12, 20 July 2013

en fråga: Vad tycker du om mammans reaktion? Gör hon fel och tänker bara på sig själv, eller förstår du henne?

Karolina Wedin "Maxime": Oj, jag vet inte, man får väl försöka se det från hennes perspektiv också. Även hon har hamnat i en tuff situation som hon inte riktigt vet hur hon ska tackla, men självklart finns det bättre och sämre sätt att hantera sin dotters ångest!

12:14, 20 July 2013

Blivande skådis: Hur länge har du varit skådespelare? Tänker du satsa på det i framtiden?

Karolina Wedin "Maxime": Jag har jobbat med skådespeleri sedan jag var ganska liten, det började med en reklamfilm och senare hade jag en roll på Dramaten när jag var 11. Jag har även gått teaterinriktning i både grundskolan och gymnasiet! Jag tänker absolut satsa på det i framtiden!

12:17, 20 July 2013

B: Vad har du spelat med i tidigare? Har det varit radio eller teater eller tv? Är det stor skillnad i så fall?

Karolina Wedin "Maxime": Jag har varit med i produktioner både på tv, scen och film, både små och lite större grejer! Detta var mitt första radiojobb och det var hur kul som helst! Det är ganska stor skillnad, speciellt mellan radio och teater. I radio handlar det bara om hur det låter och hur det kommer ut i radion medan teatern handlar så mycket mer om kroppspråk!

12:20, 20 July 2013

Ulf: Tycker du att Maxime (och Nima) är trovärdiga? Hur tänkte du när du läste manuset första gången?

Karolina Wedin "Maxime": Ja det tycker jag, speciellt Nimas situation är ju (tyvärr) inte ovanlig. Inte Maximes heller! Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag kände då, men jag tyckte verkligen att manuset var bra och att det fanns ett skönt avslut (eller början till ett) till det Maxime går igenom.

12:23, 20 July 2013

Blivande skådis: Hur fick du rollen som Maxime?

Karolina Wedin "Maxime": Jag tror jag skickade in en ansökan när jag såg att dom sökte skådespelare, dom ringde upp, jag gjorde ett röstprov och sedan ytterliggare några röstprov innan jag fick det underbara samtalet!

12:26, 20 July 2013

B: Hur ska maxime hantera relationen med mamman. Hon verkar ju bara vilja låtsas att det regnar.

Karolina Wedin "Maxime": Jag tror att det kanske handlar om att vänta ut stormen och låta sorgen lägga sig, sedan kanske dom kan försöka sörja tillsammans. Mamman är kanske fortfarande i chock.

12:28, 20 July 2013

undrar: Vad tycker du personligen om att en förälder tar livet av sig, som maximes pappa? Tror du att du skulle reagera som henne?

Karolina Wedin "Maxime": Det är svårt för mig att veta eftersom jag aldrig befunnit mig i en sådan situation, och som i Maximes fall var pappan svårt sjuk. Jag har ingen aning om hur jag skulle reagera, hon har ju redan svåra men efter situationer där pappan lämnat henne ensam osv. vilket kanske har bidragit till ångesten hon bär med sig!

12:30, 20 July 2013

Sigge: Vad gör du när du inte skådespelar? Har du andra stora intressen? Vad skulle du vilja göra om vid sidan om att bli skådis?

Karolina Wedin "Maxime": Jag tog precis studenten från Södra Latins teaterlinje, så jag har inte hunnit göra så mycket annat, än! Jag jobbar! Andra intressen? Jag älskar att dansa, resa, segla, läsa och vara med mina vänner! Om jag inte blev skådis? Ingen aning, kanske arktitekt eller något annat inom filmbranschen, bakom kameran som regissör eller producent skulle också vara väldigt kul!

12:33, 20 July 2013

B: Tror du det är vanligt att barn känner skuld om ens förälder tagit självmord? vad ska man göra för att motarbeta såna känslor?

Karolina Wedin "Maxime": Det tror jag absolut! En vanlig fråga som barn ställer sig är väl varför föräldern valde att ta sitt liv när man har barn, den frågan ställer sig även Maxime. Man får försöka fokusera på att föräldern förmodligen inte mådde bra och att det inte har med en själv att göra, annars gå och prata med en psykolog!

12:35, 20 July 2013

Benjamin Thorén: Dags för dagens sista fråga innan vi stänger chattet med Karolina!

12:35, 20 July 2013

Sigge: Om du fick välja vad skulle du helst vilja spela? Huvudroll i Hollywood?

Karolina Wedin "Maxime": Haha ojoj, om jag fick välja helt själv? Jag har ingen aning, för många val! Men jag har alltid älskar kostymdraman, Marie Antoinette?

12:36, 20 July 2013

Benjamin Thorén: Vi tackar Karolina "Maxime" Wedin för att du var med oss och svarade på frågor! I morgon kommer prästen Hans Gentzel hit och chattar! Ciao!

12:37, 20 July 2013

Karolina Wedin "Maxime": Tacktack!

12:37, 20 July 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".