Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i ett batterilager med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
(Publicerat idag kl 12.55)
Marika i P4 är ett personligt och underhållande program med fredagskänsla.

Tips till flygrädda: prata med kabinpersonalen!

Published fredag 6 maj 2016 kl 12.42
Elisabeth Moberg om att hantera flygrädda
(2:02 min)
I Marika i P4 gör vi en djupdykning i fobier. Längst till höger i bild syns vår gäst Elisabeth Moberg som delar med sig av sina erfarenheter som purser - alltså arbetsledare för kabinpersonalen på flyg med ansvar för säkerheten ombord - och berättar om hur hon handskas med nervösa passagerare.
I Marika i P4 gör vi en djupdykning i fobier. Längst till höger i bild syns vår gäst Elisabeth Moberg som delar med sig av sina erfarenheter som purser - alltså arbetsledare för kabinpersonalen på flyg med ansvar för säkerheten ombord - och berättar om hur hon handskas med nervösa passagerare. Credit: Anne Ibelius / Sveriges Radio

Kan man bli av med sin flygfobi genom att försöka intala sig att det inte är farligt att flyga - och hur hjälper man en anhörig att komma över sin flygrädsla? Pursern Elisabeth Moberg berättar.

I dagens Marika i P4 pratar vi om fobier. Hur vanligt är det egentligen med flygrädda på flygplanen och hur bemöter man folk med flygfobi? Som flygvärdinna, spelar man oberörd inför passagerarna när det blir turbulens eller försöker man försäkra dem om att allt är okej?

Elisabeth Moberg delar med sig av sina erfarenheter i dagens program. Hon är purser - alltså arbetsledare för kabinpersonalen på flyg med ansvar för säkerheten ombord - och berättar om hur hon handskas med nervösa passagerare.

Hon menar att det är viktigt att försöka få den flygrädde att känna sig bekväm genom att förklara planets ljud och rörelser. Som flygvärdinna försöker hon alltid få ögonkontakt med flygrädda passagerare och hennes främsta tips till er som känner sig nervösa under en resa är: Tala om för kabinpersonalen hur ni känner er!

 


Missade du att höra av dig till oss?

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram men det går också bra att MEJLA!

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".