Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Adventskalenderlucka 1/12 "Bloggbrödet"

Publicerat fredag 1 december 2006 kl 08.54

Den 1 december är det är dags för Kulturnytt att öppna den första luckan i vår årligen återkommande adventskalender. Först ut är Elin Claeson som lagom till 1:a advent fått fatt på ett digitalt brödrecept...

Jag kallar det bloggbrödet.

”I’m here with Jim Lahey, Sullivan Street Bakery, and Jim has a technique that he says any 6-year old can do, to produce great bread. And it’s the traditional; water, flour, yeast, salt. No tricks”

No tricks: jäst, vatten, salt, vetemjöl, jäs i minst 15 timmar, stjälp upp, vik ihop och grädda i en gryta i ugnen. Det är när jag surfar runt på diverse bloggar som jag märker att svenskar, amerikaner, tyskar, norrmän bakar tillsammans. Nätet svämmar över av bilder, tips, åsikter kring - deg; ”skorpan är knaprig, inkråmet proffssegt med rätt fluff”. Det finns ett världsomspännande nät av potentiella superbagare. Klötske, Hiram och Wretman släng er i väggen! Bloggbaket är här!

Elin Claeson
elin.claeson@sr.se

Länkar där ni hittar mer om ”No-knead bread”:

http://video.on.nytimes.com

http://gittosmat.blogspot.com/2006/11/
receptet-p-allas-lppar-nu-p-svenska.html

http://www.slashfood.com/2006/11/16/no-
knead-bread-takes-over-the-world/

http://web.mac.com/bfritz/iWeb/Fritz/Blogg/44D24C66-9F4F-48DB-A9BA-92CE1655D3D9.html


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".