Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
litteratur | nyheter

Utredning föreslår stöd till e-böcker och bokhandel

Publicerat fredag 28 oktober 2011 kl 12.46

Litteraturutredningen lämnade i dag ett förslag till regeringen om hur tidigare avsatta pengar ska fördelas för att främja litteraturen i Sverige. Utredningen föreslår att tre litteraturområden ska få en miljon var under 2012.

Kommittén föreslår att en miljon avsätts för att utveckla nya samarbeten mellan folkbiblioteken och det civila samhällets organisationer.

En miljon ska stödja den fysiska bokhandeln, pengarna där ska gå till litterära evenemang.

En miljon ska gå till att göra e-böcker av äldre titlar.

– Vi föreslår att regeringen prövar riktade stöd för att främja en önskvärd utveckling på ett antal områden som är centrala i det fortsatta utredningsarbetet. Tanken är att insatserna ska kunna vidareutvecklas om de faller väl ut, skriver utredningens ordförande Tomas Lidman i ett pressmeddelande.

Kommitténs består förutom f.d. riksarkivarien och riksbibliotekarien Tomas Lidman av professorn Martin Ingvar, programledaren och kritikern Johanna Koljonen samt litteraturkritikern Annina Rabe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".