Flickor bloggar – pojkar spelar

Publicerat onsdag 16 november 2011 kl 00.01

88 procent av svenskarna har i dag tillgång till internet, och 69 procent använder det dagligen. År 2003 var det bara 25 procent som använder internet varje dag, visar en rapport från Stiftelsen för internetinfrastruktur, .SE, som sköter den svenska toppdomänen.

En av de tydligaste trenderna just nu är mobilt internet, där en fördubbling har skett på bara ett år. I de yngre åldrarna använder nu två tredjedelar mobilen för att komma åt internet.

Sociala nätverk är stort bland svenskarna, 62 procent av internetanvändarna använder sajter som Facebook, bland de yngre är siffran 96 procent.

Spel är mycket populärt bland användare 10 år, men sedan händer någonting. I de lite högre åldrarna behåller spelen sin starka ställning hos pojkarna, medan flickorna istället börjar intressera sig för bloggar. 85 procent av kvinnorna mellan 12 och 15 år läser andras bloggar och 33 procent skriver egna. Samtidigt spelar 90 procent av unga män spel, och hälften gör det dagligen.

Skriv ut

Mer om …

Medier

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler