Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett intervjuprogram där lyssnarna får ställa sina frågor till vanliga (och ovanliga) gäster.

Köttbonden: Hur känns att skicka djuren till slakt?

Publicerat lördag 24 september 2016 kl 13.45
Kvinna med highland-cattle
Bonden Jennie Larsson med en av gårdens Highland Cattle. Foto: Andreas Gradin

På Jennie Larssons bondgård finns en hel drös med djur och alla har ett namn. Men hur är det att skicka djuren till slaktaren?

– Man blir inte bonde om man inte tycker om djur, så det är klart att det är jobbigt och jag tycker att det SKA vara jobbigt, säger 34-åriga bonden Jennie Larsson.

Djuren på gården blir både mat och används för avling. Kött som ska användas för familjens eget bruk slaktas på gården. Det som ska säljas måste gå igenom veterinärkontroll och slaktas på ett slakteri.

– Drömmen är att ha ett eget gårdsslakteri, säger Jennie Larsson.

För Jennie är det viktigt att djuren får ett bra liv från början till slut.

– Väljer man att äta kött får man ta ansvar för att både livet och slutet blir bra för djuret, anser Jennie Larsson.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".