Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter och aktualiteter från Östergötland

Viktigt att maten ser aptitlig ut

Publicerat onsdag 9 mars 2011 kl 14.21
Åsa Carlstein, kostekonom: Serveringen är minst lika viktig som maten i sig
(5:32 min)

Efter en folkstorm mot planerna på ett storkök i Norrköping har kommunen nu gjort en helomvändning. Istället byggs de tillagningskök som finns ut. Men de kritiserade matlådorna från matfabriken i Sala som körs ut till äldre av hemtjänsten blir kvar ett tag till. Där har man inte hittat någon bra lösning, än. Kommunalrådet Kerstin Hildebrand säger att det är på gång, men tillsvidare kommer matlådorna från Sala även i fortsättningen komma var tionde dag.

Åsa Carlstein arbetar som kostekonom i Göteborg. Hon menar att det är viktigt att maten både är god och ser aptitlig.

- Måltiderna är viktiga för de äldre. Ofta händer det att äldre som flyttar från det egna hemmet är undernärda när de kommer till ett äldreboende. Det är superviktigt att skapa en trivsel runt måltiden.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".