Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter och aktualiteter från Östergötland

Eko-kockar utbildas i Norrköping

Publicerat tisdag 19 april 2011 kl 15.23
Sofie Drake: ”Det finns en medvetenhet att bry sig om vad man äter.”
(3:33 min)

I höst startar Sveriges första restaurantutbildning med ekologisk inriktning i Norrköping. Målet är att mer ekologisk mat ska serveras både på restauranter och i till exempel skolkök.

Sofie Drake har jobbat med att ta fram utbildningen som ska hållas på Folkuniversitetet, och hon räknar med att intresset för ekologisk mat på östgötska restauranter kommer att växa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".