Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter och aktualiteter från Östergötland

Kl. 17.12: Mer importerad mat på köksbordet

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 17.55

Östgötarna äter dubbelt så mycket kött jämfört med vad vi gjorde i slutet av 1800-talet. Men mycket av det som hamnar på tallriken har importerats. Dom ändrade matvanorna har skapat miljöproblem, både för oss och de länder maten importeras ifrån. Tina-Simone Schmid vid Linköpings universitet tror att en lösning kan vara att äta mer närproducerad mat. Barbro Bragé, ordförande för föreningen Regional Mat, höll med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".