Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grillfällor och marinader

Publicerat onsdag 14 maj 2003 kl 12.50
Boulevard hjälper dig att grilla rätt i vår och sommar genom att tipsa om hur du undviker grillfällorna och gör goda marinader.
Grillfällor 1) Man startar grilla för tidigt efter att man har tänt grillen. 2) Fel blandning av kött på grillen. De tar olika lång tid. 3) Gallret sitter för långt ner. 4) Man använder för mycket olja. 5) Man snittar inte köttet. Ola Ohlins marinader Citrusmarinad (fläsk och kyckling) ½ dl citron, alternativt apelsinjuice ½ dl olivolja 1 st finhackad vitlök 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 msk finriven/skuren färsk dragon Örtmarinad (lamm och nötkött) ½ dl olivolja 2 msk citronsaft 1 msk soja 1 msk färsk timjan 1 msk färsk rosmarin 1 msk färsk salvia 1 tsk nymald svartpeppar Glace (att pensla på kött efter grillning) 3 msk socker 1 msk vatten Koka ihop till karamell, som ska vara ljusbrun. Tillsätt 1 msk citronsaft eller tills det blir tjockflytande krämform Därefter smaksätt med örter och kryddor efter egen smak. Till exempel 1 tsk finhackad färsk ingefära, 1 tsk finhackad timjan etcetera...
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.