Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Örebro är vårt förmiddagsprogram som du kan lyssna till varje vardag.

Allanna Malmborgs bästa chokladtips

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 09.15

Kanadensiskan Allanna Malmborg har gjort Askersund till en chokladstad att räkna med, både genom sin chokladfabrik och chokladfestivalen i helgen. Här bjuder hon Boulevards lyssnare på sitt bästa chokladrecept.

Venus Fugde

500 ml råsocker eller strösocker med 2 tsk vaniljsocker
4 msk kakaopulver av hög kvalitet
1 msk smör
150 ml mjölk (minst 3 procent fett)
2 msk ljus sirap

Koka upp socker, kakao, sirap och mjölk och låt bubbla mjukt tills en sockertermometer visar cirka 118 grader eller tills smeten klarar ett kulprov. Observera att du inte ska röra om när sockret har smält! Tillsätt smör och låt svalna lite. Rör nu tills smeten är len och krämig. Häll i smord form. När det nästan kallnat kan du skära ut fyrkanter. Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".