Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Morgonen ger dig koll på vad som är på gång i Blekinge, Sverige och världen. Varje dag mellan 06 och...

Gäss(t) med full koll på Mårten

Publicerat måndag 5 november 2007 kl 09.20

Matkonstnären Ann-Mari Williamsson gästade Morgonen och berättade om allt som har med Mårtensafton att göra.

- Det firas ordentligt i Skåne. Vi här i Blekinge har influerats lite av deras tradition, men det är nog många som inte ätit gås i Blekinge, berättade Ann-Mari.

För att fira enligt tradition krävs det att man har svartsoppa till förrätt, en rejäl gås till varmrätt och sedan äppelkaka till dessert.

- Skåningarna nöjer sig inte heller med vanlig hederlig kokt potatis. De äter sockerstekta kulpotatisar, avslöjade gås-expert Ann-Mari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".