Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Morgonen ger dig koll på vad som är på gång i Blekinge, Sverige och världen. Varje dag mellan 06 och...

Essentiella frågor

Publicerat onsdag 7 november 2007 kl 10.12

Kebab är en maträtt som numer ligger på var och varannans tallrik. Därför tog Morgonen ett ordentligt grepp i pitabrödet och redde ut vissa livsviktiga frågor kring den populära maträtten.

Till exempel vilken färg det ska vara på den medföljande såsen.

- Här i södra Sverige brukar det vara vit sås som gäller. Men i Stockholm är det röd tomatsås som serveras, berättade Michel Spahija som äger en restaurang i Karlskrona.

Vi konstaterade också att kebaben har ändrat skepnad gentemot hur den ursprungligen var i hemlandet Turkiet. Då var det nämligen lammkött som gällde.

- Nu gör vi kebab på nötkött. Det finns också en annan sorts kött med i bilden när det gäller gyroskebab, den är gjord på fläskkött, berättade Michel.

Morgonens kebab-skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".