Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Morgonen ger dig koll på vad som är på gång i Blekinge, Sverige och världen. Varje dag mellan 06 och...

Morgonen i köket

Publicerat tisdag 8 september 2009 kl 09.16
Entusiastisk provsmakare. Foto: Joacim Müllo/SR Blekinge

8 september
Då var äntligen äppelkakan bakad och provsmakad.
–  Smakar kanelbulle, menar Patrik. 
Eftersom både äppelkaka och kanelbulle är lika gott, så tyckte Joacim inte att det var ett problem.
Vill du baka själv så hittar du äppelodlare Eva Perssons recept här bredvid.

Joacim hann också med att ge en snabbgenomgång av Idol, så att du kan hänga med i snacket kring kaffemaskinen på jobbet.

I ljudtävlingen listade
Lars-Ivar Hansson ut att det rätta svaret var en läsk som öppnades.

Evas Äppelkaka

4,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
4-5 äpplen, skalade och urkärnade
kanel & strösocker

Blanda vetemjöl, socker bakpulver & smör till en smuldeg
Rör ner ägget med en gaffel
Lägg hälften av degen i en smord, bröad form
Täck med tunt skivade äpplen och strö över kanel & socker
Smula över resterande deg

Gräddas i ugnen i 25 minuter på 200 grader

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".