Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I Förmiddag tar vi upp allt från samhällsfrågor till ny musik. Häng med!

Ursula Hass ostgratinerade laxfiléer med pressad potatis och dillkryddad sherrysås

Publicerat fredag 18 juni 2010 kl 14.59
BTH-rektorn Ursula visar upp sin ostgratinerade lax och smörkniven hon använder till allt. Foto: Daniel Kjellander/SR.

Ingredienser:

laxfiléer
grönmögelost
potatis
färsk sparris

Till såsen:

1 burk crème fraiche
färsk dill
fiskbuljongtärning
sherry

Skiva grönmögelost i bitar och lägg på laxfiléerna och stoppa in i ugnen. Koka potatisen och pressa den sedan direkt på tallriken. Stek sparrisen och droppa över balsamvinäger.
Koka ihop såsen i en kastrull och servera till maten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".