Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I Förmiddag tar vi upp allt från samhällsfrågor till ny musik. Häng med!

Hjärn och larvpasta

Publicerat fredag 29 oktober 2010 kl 14.33

2 Schalottenlök
1 burk räkor på burk
1 röd paprika
2 burkar rökta musslor
1 paket saffran
500 gram svart tagliatelle
1 dl vitt vin, torrt
2 klyfta vitlöksklyftor
8 msk crème fraiche, lätt
parmesanost, riven
paprikapulver
svartpeppar
salt
cayennepeppar

Recept till fyra personer

1. Hacka lök och vitlök och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i en del av oljan från musslorna. Krydda med lite cayenne, paprika och saffran och kör på låg värme i ca 5 minuter.

2. Ta i crème fraiche och tillsätt vin. Låt allt koka i 5 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

4. Strax innan rätten ska serveras så ska du tillsätta räkor och musslor och låt allt bli varmt.

5. Garnera med parmesanost och lite fler räkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".