Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I Förmiddag tar vi upp allt från samhällsfrågor till ny musik. Häng med!

Baconlindad kycklingfilé med blåmögelost

Publicerat fredag 15 april 2011 kl 11.50
1 av 2
Roger Fredriksson i radioköket. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Baconinlindad kycklingfilé med blåmögelost samt ris och sallad. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio Blekinge.

Fredag 15 april

Roger Fredriksson, moderat kommunalråd i Ronneby, är en mycket upptagen man men idag hade han tid att komma och fixade till en kycklingrätt i Mathörnan. Här är hans recept!

Baconinlindad kyckling 

Ingredienser: Två kycklingfiléer, en bit blåmögelost, skivad bacon, ris, 2,5 del grädde, sallad.

Gör såhär: Ta två kycklingfiléer och skär nästan igenom på mitten. Lägg i mögelost emellan och linda sedan baconskivor runt filéerna. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 20-25 minuter på 175 grader till dess att kycklingen är genomstekt. Gör en sås på 2,5 dl grädde och smula ner resten av mögelosten i den. Koka upp. Bjud på grönsallad och ris till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".