Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av allt som behövs för att starta dagen.

Persisk kycklingsoppa med lime och äggnudlar

Publicerat måndag 21 november 2005 kl 16.51

  • 1.5 kg kyckling – klubba eller en hel kyckling
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 liter kokande vatten
  • 350 g morötterca
  • 6 små
  • 400 g potatisca
  • 5 st salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl krossade tomater
  • 30-40 g tunna (italienska) nudlar
  • ½ citron eller lime
  • 2 dl finhackad bladpersilja till garnering

Gör så här:

  1. Gör en kycklingbuljong genom att koka upp 2 liter vatten.
  2. Dela kycklingen i bitar (t ex. i lår, klubba, vingar osv). Lägg kycklingsbitarna i tillsammans med hackade lök och vitlök, salt och peppar.
  3. Ta upp kycklingsbitarna efter ca 50 minuter (de kan göras till en god gryta – recept i nästa program).
  4. Tillsätt ½ liter kokande vatten.
  5. Skala och skär morötter och potatis i mycket små tärningar, lägg de i kastrullen tillsammans med tomatpurén och koka dem i ca. 10 min i kycklingbuljongen.
  6. Smaka av med peppar och salt.
  7. Tillsätt nudlar (krossa dem för hand) och limesaft och låt soppan koka ytterligare 10 minuter under lock i svag värme.
  8. Garnera med hackad persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".