Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av allt som behövs för att starta dagen.

Kycklinggryta

Publicerat onsdag 23 november 2005 kl 15.58

2 kg kycklinglår eller en hel kyckling delad i bitar
smör, margarin eller olja till stekning

Gör så här:
Bryn kycklingbitarna, några i taget, i matfettet. Lägg över i en gryta.
Gör en tomatsås enligt receptet här nedan.
Låt kycklingen sjuda under lock i tomatsåsen 20 (om de är förkokta) – 40 minuter.
Häll upp grytan i ett djupt fat.
Tomatsås:
1 lök, hackad (130 g)
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör, margarin eller olja
3 msk tomatpuré
1 – 2 dl krossade eller passerade tomater
2 - 3 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm av vardera svartpeppar, ingefära, kummin, kardemumma, gurkmeja och koriander
1/2 limefrukt
Gör så här:
Fräs lök och vitlök i matfettet. Tillsätt tomatpurén efter några minuter och låt den fräsa med.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor. Pressa limefrukten över och låt såsen koka tills den blir slät och fin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".