Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miste pengar trots spärrade kort

Publicerat söndag 5 augusti 2001 kl 13.55
En okänd person kunde nyligen gå in på Föreningssparbankerna i Krokom och Hammarstrand och plocka ut totalt 20 000 kronor från ett sparkonto tillhörande en kvinna från Gävle.
Detta trots att kvinnan spärrade sina kontokort och sin legitimation i samband med en stöld förra året. Bedragaren/bedragerskan fick också en kredit på 15 000 kronor och lyckades teckna tre mobiltelefonabbonemang i kvinnans namn på On Off i Östersund. - Det är klart att vi gjort ett fel som betalat ut pengarna, men vi har tagit legitimation, säger Torbjörn Olsson, säkerhetsansvarig vid Föreningssparbanken i Östersund, till Radio Jämtland. Han kan inte förklara varför bankpersonalen inte uppmärksammade att kort och legitimation var spärrade. Torbjörn Olsson förnekar också bestämt att säkerheten skulle vara sämre vid mindre bankkontor: - Det är samma regler överallt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.