Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varm för kall, kall för varm

Publicerat onsdag 3 januari 2007 kl 12.05

Den varma maten var för kall, och den mat som skulle vara kall var för varm. Det kom fram när Livsmedelsverket kontrollerade storkökens mat till äldre runt om i landet.

I Östersund togs 51 prover, och det visade sig att den kalla maten oftast var för varm. Den varmhållna maten var bättre, men höll inte alltid de temperaturgränser som satts upp av hygieniska skäl.

- Sedan proverna togs 2005 har köken bättrat sig och man mäter nu temperaturen, säger Maria Stenlund på miljökontoret i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".