Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vill ha fler alternativ för glutenintoleranta

Publicerat lördag 19 maj 2007 kl 09.48

Under lördagen uppmärksammas, världen över, alla de som har sjukdomen celiaki - det vill säga är överkänsliga mot gluten, laktos, soja och mjölk.

Och det är framförallt restauranger och kafeér som celiakiföreningarna runt om i landet riktar sig mot under dagen.

- Alternativen på deras menyer är alldeles för få och för dåliga, säger Monika Nilsson-Eriksson som är ordförande för celiakiföreningen i Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".