Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

34 miljoner till kalkning i länet

Publicerat onsdag 12 februari 2003 kl 11.57
Jämtlands län får mest pengar i landet - drygt 34 miljoner kronor - till kalkning av sjöar och vattendrag.
Naturvårdsverket har nu fördelat totalt 205 miljoner kronor till landets länsstyrelser för årets kalkningsinsatser i försurade vatten. 12,5 miljoner av de pengar regeringen anslagit till kalkningen håller Naturvårdsverket inne för uppföljning av kalkningen. Kalkningen är omstridd. Som Radio Jämtland berättade i förra veckan talar ytterligare en studie för att kalkning av våtmarker kan orsaka skador på skogen. Det är länsstyrelsen i Västerbotten som gjort studien i samarbete med skogshögskolan i Umeå. I undersökningen som gjordes under hösten kom forskarna fram till att det fanns skadade träd på mer än hälften av de undersökta skogsytorna vid våtmarker som kalkats.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".