Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Riksdagsman oroas över rädslan för rovdjur

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 09.56
Att människor ändrar sitt beteendemönster av rädsla för rovdjur, är en allvarlig varningssignal. Det tycker socialdemokraternas rovdjursansvarige i riksdagen, Rune Berglund.
I måndags berättade Radio Jämtland om en attitydundersökning från lantbruksuniversitetet i Umeå, som visar att en majoritet, 58 procent, av glesbygdsborna vill ha mindre rovdjursstammar. Dessutom uppger i undersökningen sex av tio kvinnor i glesbygd, att de ändrat sitt beteende på grund av rovdjuren. Det kan handla om att de till exempel inte törs plocka bär. - Det är en fullständigt oacceptabel situation. En lag som folk inte tycker är acceptabel, den följer man heller inte, säger Rune Berglund. Rune Berglund arbetar med rovdjursfrågor i miljö- och jordbruksutskottet och ansvarar den 6 mars för en stor TV-sänd rovdjursdebatt i riksdagen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.