Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Planer på ny utbildning för sjuksköterskor

Publicerat onsdag 26 mars 2003 kl 15.42
Sjuksköterskor kan snart komma att få betydligt större befogenheter än vad de har i dag, genom en ny utbildning vid Mitthögskolan.
- Specialistsjuksköterskor skulle till exempel få ställa diagnos och ordinera behandling, säger Birgit Lindström vid Institutionen för vård- och hälsovetenskap vid Mitthögskolan. I ett projekt mellan Mitthögskolan, kommuner och landsting i våra grännlän medverkar bland annat Torvalla utanför Östersund och Strömsund. Tanken är att de specialutbildade sjuksköterskorna främst skulle ta hand om äldre personer med behov av hälso- och sjukvård. Om projektet faller väl ut så kan det startas en utbildning för specialistsjuksköterskor vid Mitthögskolan i Ötersund.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.