Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Skolan läggs ner trots planer på miljonsatsningar

Publicerat onsdag 23 april 2003 kl 17.05
Samtidigt som Böle skola hotas av nedläggning planerar Östersunds kommun miljonsatsningar i grannbyarna kring Böle.
Och det är många som vill flytta dit säger Mats Andersson som flyttade till Genvalla för knappt två år sedan. - Vårt kvarter är nybyggt och så byggs det en tre fyra hus här ovanför, säger Mats Svensson. Han tror att det är landsbygden och naturen, men samtidigt närheten till Östersund som lockar. Och Östersunds kommun har också förstått att det här är ett attraktivt område. Men det börjar bli trångt. Så trångt att det inte längre får plats med mer enskilda avlopp. Därför planerar kommunen att anlägga kommunalt vatten och avlopp, för allt i från fem till 400 nya hushåll beroende på hur stort intresset är. Under maj månad kommer man ha ett informationsmöte för att försöka ta reda på hur många potientiella husbyggare det finns. Samtidigt kommer samma kommun troligtvis att besluta om nedläggning av traktens skola. Trots att bland annat Glesbygdsverkets undersökningar visar att bra byskolor är en viktig faktor för att få folk att flytta till landsbygden. Och Mats Andersson som är nyinflyttad och vars dotter går i Böle skola tror att det blir tomt om skolan läggs ner.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".