Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oenighet präglade mötet

Publicerat fredag 25 april 2003 kl 09.56
Tandsbyns skola blir kvar, medan Högarna, Ringsta och Böle läggs ner till hösten. Det blir i alla fall socialdemokraterna och vänsterpartiets förslag till kommunfullmäktige.
Partierna kom gemensamt fram till den lösningen på ett extra möte om byskolorna som man hade i går kväll. Men mötesdeltagarna var oeniga. - Det var långa och heta diskussioner, men till sist har vi enats om det här förslaget, säger vänsterpartiets gruppledare Berit Dahlström. Beslutet om vilken byskola som ska läggas ner i stället för Tandsbyn skjuts på framtiden säger Berit Dahlström. Och det betyder att ingen annan ytterligare skola hotas av nedläggning i alla fall inte redan nu till hösten. Men en ny utredning ska göras där alla skolor i den södra delen av kommunen kommer att vara med, även Tandsbyn ingår. Om kommunen hade lagt ner Tandsbyn skulle det innebära en besparing på drygt 3 miljoner kronor. Nu måste man hitta pengar på annat håll. - Vårterminen kommer att finansieras av Agenda 21 pengar, hur vi gör med höstterminen har vi ännu inte bestämt, säger Berit Dahlström. På måndag ska kommunfullmäktige alltså ta det slutgiltiga beslutet i frågan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.