Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommuner håller inte kontakt med näringslivet

Publicerat tisdag 20 maj 2003 kl 06.37
De norrländska kommunerna har sämre företagsklimat än kommunerna i södra Sverige.
Det framgår av den undersökning som organisationen Svenskt Näringsliv gjort. Nästan alla Norrlandskommuner hamnar i den nedre halvan av listan medan storstadsområdena och deras grannkommuner hamnar i listans topp. Den enda kommun här i länet som får godkänt är Bräcke på 108:e plats. Kommunalrådet Erik Magnusson i Bräcke säger att man försökt vara noga med att hålla kontakt med näringsidkarna. - Jag är på det klara med att de ofta är mycket ensamma med sina många gånger svåra beslut, säger Erik Magnusson till Radio Jämtland. Bräcke återfinns alltså på 108:e plats, Åre på 157:e, Östersund på 173:e, Härjedalen på 179:e, Berg på 226:e, Krokom på 255:e, Ragunda på 256:e och Strömsund på 287:e plats.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.