Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier vanligt i älgfärs

Publicerat torsdag 28 augusti 2003 kl 08.01
Olika slags bakterier är vanligt i älgfärs. Det visar en undersökning som gjorts vid Sveriges lantbruksuniversitet.
Veterinären Anna Strandell som gjort undersökningen säger till TT att bakterieförekomsten kan bero på dålig handhygien eller att de som hanterat köttet varit förkylda. Sammanlagt skjuts 100 000 älgar per år i Sverige, motsvarande 11 000 ton älgkött. Jägarfamiljer äter det mesta älgköttet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.