Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kyligare kyldiskar gynnar mat & kunder

Publicerat tisdag 26 oktober 2010 kl 12.43

Med svalare kyldiskar i butikerna skulle matvarorna hålla längre och svinnet därmed minska.

Därför föreslår Konsumentföreningen Stockholm (KfS) att maxtemperaturen i svenska kyldiskar ska sänkas från nuvarande 8 grader till 5 grader, som gäller i de flesta andra europeiska länder.

Med lägre förvaringstemperatur kan man också minska på salt och konserveringsmedel i en del livsmedel.

– Vi konsumenter har allt att vinna på det, säger Louise Ungerth på KfS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".