Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fäviken

Ansedd stjärnkock - doldis i länet

Publicerat onsdag 16 februari 2011 kl 17.42
Kocken Magnus Nilsson använder gamla fjällgårds-metoder
(1:03 min)
Ansedda stjärnkocken - och doldisen - Magnus Nilsson. Foto: Stefan Hanberg/SR

Det är inte många i Jämtlands län som känner till honom - men han är en internationell kändis inom sitt gebit. Den amerikanska tidningen Wall Street Journal anser att Magnus Nilsson är en av Europas tio bästa unga kockar.

På sin restaurang i Fäviken använder han råvaror från gården och närområdet - och han experimenterar fram nya smaker och produkter - nu arbetar han för att få fram god kyckling, det som idag är en lågprisråvara ofta med dålig kvalite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".