Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
östersund

Kindberg: "ÖP censurerade debatten"

Publicerat tisdag 19 april 2011 kl 07.21
"ÖP tog bort inslag efter påtryckningar"
(1:29 min)
Daniel Kindberg Foto Anneli Johansson/ P4 Jämtland Arkiv

Daniel Kindberg, företagsledare och engagerad i idrotten i länet, anser sig vara censurerad av Östersunds Posten. Kindberg hade en spontan debatt om arenabygget med folkpartisten Lennart Ledin. Diskussionen filmades och hamnade på ÖP:s webb, men togs bort någon timme senare. Daniel Kindberg menar att det handlar om påtryckningar från Folkpartiet.

När representanter från Folkpartiet stod i Östersunds centrum i helgen för att få tillräckligt många namnunderskrifter och på så sätt få till stånd en folkomröstning angående arenabygget, uppstod det en diskussion mellan Daniel Kindberg och folkpartisten Lennart Ledin, om just arenabygget.

En av Öp:s reportrar filmade det hela, och hela samtalet hamnade på medieföretagets webbsida. Men efter att en representant från Folkpartiet hört av sig till tidningen togs inslaget bort, menar Daniel Kindberg. Enligt P4 Jämtlands källa har folkpartisten Pär Löfstrand mejlat ÖP i samband med att inslaget försvann från sidan.

Hans Lindeberg är Östersunds-Postens chefredaktör och han säger att det inte finns något sådant samband, att det inte handlar om några påtryckningar. Inslaget togs istället bort för att båda personerna inte fick komma till tals på ett bra sätt rent journalistiskt.

Den folkpartist som enligt uppgift mejlade ÖP, Pär Löfstrand, säger till P4 Jämtland att han inte kontaktat ÖP för att få bort något inslag.

– Däremot mailade jag efter att inslaget tagits bort och ställde några frågor om varför Kindberg och ÖPs reporter dök upp tillsammans på Stjärntorget för att fråga ut vår politiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".