Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svårt vara ekologisk kock i länet

Publicerat måndag 18 oktober 2004 kl 17.20

Det är både dyrt och svårt att köpa ekologiska råvaror i Jämtland.

Inte ens när köket på Birka folkhögskola lagar ekologisk lunch till deltagarna på ett seminaruim om de ekologiska råvarornas plats i världshandeln med mat var det särskilt enkelt.

- Det är långa leveranstider och exempelvis ekologiskt vetemjöl är dubbelt så dyrt som det vi använder i vanliga fall.

Det berättar Carina Bladh som är husmor på Birka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".