Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
STORSJÖYRAN

Surströmmingstapas på Krogstråket

Publicerat fredag 20 juli 2012 kl 18.13
Matspaning på krogstråket med Johanna
(10 min)
Surströmming på burk.

Krogstråket vid årets Storsjöyra har öppnat och det är många sorters mat som bjuds, även en del lokalproducerat. -Cirka 20 procent av det vi bjuder på är från länet, svampen har jag till och med plockat själv, berättar krögaren Peter Cronheden.

Peter Cronheden som arbetar tjugonde året på Krogstråket är nöjd med starten, trots det kalla vädret. Många besökare vill njuta av maten - bland annat bjuds jämtländsk pizza med souvas.

-Typiskt krogstråket är bra grejer, sånt som folk vill ha - och det är oftast grillat, berättar Peter Cronheden.

Surströmmingsakademien är förstås på plats också - Ruben Madsen gillar att vara på krogstråket för att förmå fler att lära sig njuta av den norrländska delikatessen.

-Surströmmingstapas bjuder vi på, det är ett bra sätt att introducera människor till den här härliga rätten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".