Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lokal mat

Vill att vi ska äta med hjärnan

Publicerat onsdag 25 juli 2012 kl 14.41
Vi vill att folk ska börja äta med hjärnan, säger vinkännaren Jens Dolk och kocken Tommy Myllymäki Foto:Anneli Johansson

Jämtarna är väldigt stolta över maten och kan mycket om den lokala maten, säger vinkännaren Jens Dolk.
Stjärnkocken Tommy Myllymäki hävdar att jämtarna även är köpstarka av den lokala maten, vilket inte är så vanligt i övriga landet.

Tommy Myllymäki vann tävlingen årets kock 2007 och är just nu med i projektet: Mitt kök.
Förutom att sända direkt i TV från jämtland denna vecka så har de en mobil restaurang med sig under denna sommarturne och håller i seminarier

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".