Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lantbruk

Tuffa besked när mjölkbönder mötte Arla

Uppdaterat tisdag 14 augusti 2012 kl 16.30
Publicerat tisdag 14 augusti 2012 kl 09.50
Yvonne Landgren: ”Det får katastrofala konsekvenser”
(5:29 min)
Foto: P4 Jämtland

Missnöjet mot Arla växer. Idag har ett 15-tal mjölkbönder från länet varit i Sundsvall för att träffa företagets ledning och protestera mot den senaste sänkningen av avräkningspriset på mjölk. Men de möttes inte av några glädjande besked.

En av dem som åkt till Sundsvall idag är Yvonne Landgren som är mjölkbonde i Bye utanför Lit. Hon är en av länets bönder som fått det tufft sedan Arla sänkt priset på mjölk till bönderna, och idag fick hon och de andra beskedet att det dröjer innan priset blir bättre.

– Det är en katastrof, framförallt för oss som tillhörde Milko innan. Vi hade ett fruktansvärt tufft 2011 då vi gick back hela tiden vilket gör att ingen har några resurser som det är nu, säger Yvonne Landgren.

Senast i juli så sänkte Arla mjölkpriset till bönderna med drygt tio öre kilot. Anledningen var att det just nu finns ett överskott av mjölk i Europa och på Nya Zeeland.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".