Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Frälsningsarmén

Efter 7 år i Östersund väntar nu nya uppdrag för Frälsningsarméns Kjell Gunnar Bergman

Publicerat tisdag 4 juni 2013 kl 09.35
Kjell Gunnar Bergman: "Jag har jobbat väldigt mycket på att möta människor"
(5:34 min)
Kjell Gunnar Bergman har arbetat som pastor och kapten hos Frälsningsarmén i Östersund. Nu har det dock blivit dags för nya uppdrag i Örnsköldsvik. Foto: Lars Gustafsson/SR Jämtland

Efter 7 år som pastor och kapten i Frälsningsarmén i Östersund har det nu blivit dags för Kjell Gunnar Bergman att flytta till Örnsköldsvik där nya uppdrag väntar.

Under 7 år har Kjell Gunnar Bergman arbetat som pastor och kapten på Frälsningsarmén i Östersund. Inom Frälsningsarmén arbetar man en begränsad tid på varje ort. För ett år sedan hade han ett samtal med Frälsningsarmén i Stockholm, där man kom fram till att det började bli dags för Kjell Gunnar att gå vidare. 

- Poängen handlar nog mycket, både för församlingen och för min egen del, om att kunna utvecklas och inte stanna upp och låsa sig fast i olika saker. Man har en viss form utav kreativitet och man ger en viss grej. Jag tror det är dags att gå vidare för allas skull, säger Kjell Gunnar Bergman.

  
Att möta människor

  
Församlingen i Östersund är väldigt liten berättar Kjell Gunnar. Man har arbetat mycket med utåtriktad verksamhet i form av sopplunch och loppis, som vuxit sig väldigt stor berättar han. Likaså har musikcafét på lördagarna blivit en stor succé. För Kjell Gunnar handlar hans arbete mycket om att möta människor.

- Människor som inte har en tro, människor som inte alls kommer från kyrkan, människor i kris. Människor som har det tufft och svårt på många olika sätt. Jag brukar prata om sociala och andliga värden och vi har verkligen fått möjlighet att hjälpa och stötta många många, säger Kjell Gunnar.

Kjell Gunnar berättar att väldigt många i Jämtlands län behöver hjälp av olika slag. Det kan vara allt från ekonomiskt stöd till gemenskap till att få någon att lyssna.

- Det är många människor som bär många tunga saker, men det är inga som lyssnar, berättar han.

Under sina 7 år vid Frälsningsarmén i Östersund har Kjell Gunnar upptäckt att allt fler och fler människor söker sig till honom för hjälp.

- Om det beror på samhället eller om det beror på att vi blivit mer kända vågar jag inte svara på. Men jag ser en stor tillströmning av människor som söker hjälp av olika former, säger Kjell Gunnar.

  
Örnsköldsvik nästa stopp

  
Under sina år inom Frälsningsarmén har Kjell Bergman arbetat och bott i Mölndal och Borås. Nu kan han lägga till Östersund på listan och Örnsköldsvik, dit flyttlasset nu går. I Örnsköldsvik väntar nya uppgifter för Kjell Gunnar, där han tillsammans med två kollegor kommer att ta hand om Kåren. Kjell Gunnars efterträdare i Östersund heter Maria Sandberg och han tror att hon kommer att sköta sina uppgifter ypperligt.

- Det kommer att bli jätte bra. Det är jag helt övertygad om, avslutar Kjell Gunnar.

Vill du lyssna på hela intervjun med Kjell Gunnar Bergman klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".