Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat

Amerikansk brunch - nyttigare på jämtländskt vis

Publicerat torsdag 13 mars 2014 kl 15.20
Nyttigare brunch med kocken Linda Frost
(4:24 min)
1 av 2
Kocken Linda Frost inspirerar till en jämtländsk nyttig brunch Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
2 av 2
Vad vore en brunch utan american pancakes? En nyttigare variant innehåller linfrö och vetekli. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio

Trenden att äta brunch breder ut sig över hela världen. Men samtidigt som vi vill njuta av en diger måltid så ställs nu kravet på hälsosammare rätter. Njut av kocken Linda Frosts recept.

Slå ihop frukost och lunch och du får en populär brunch.
Trenden med att äta brunch breder ut sig över hela världen och kocken Linda Frost inspirerar till en väldigt typisk amerikansk måltid som blivit lite nyttigare på jämtländskt vis.

Lindas sambo kommer från USA och familjen lagar ofta brunch på helgerna.
Det är en rejäl måltid som innehåller allt från pannkakor, ägg, bacon, frukt, smoothies och en söt kaka.
Barnen brukar uppskatta de fluffiga american pancakes och french toast sticks som smaksatts med kanel och som doppas i lönnsirap, berättar Linda.

Linda har medvetet gjort brunchen nyttigare genom att mixa ihop en smoothie med jordgubbar och banan. Den blir ännu hälsosammare med hjälp av linfrö, vetekli och fjällfil. Ett tips är att förbereda brunchen dagen innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".