Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Miljö & hälsa

Brister i restaurangkök i Berg

Publicerat måndag 11 januari 2016 kl 17.51
Restaurangmiljö. (Personerna på bilden har inte med restaurangen i Bergs kommun att göra.) Foto: Chris Maluszynski/TT
Restaurangmiljö. (Personerna på bilden har inte med restaurangen i Bergs kommun att göra.) Foto: Chris Maluszynski/TT

Livsmedelsinspektörer har hittat påtagliga brister i ett restaurangkök i Bergs kommun.

I rapporten från den oanmälda kontrollen står det att det sammanfattningsvis är smutsigt, rörigt och att personalen i köket har bristfälliga kunskaper.

Bland annat var det dålig märkning på förpackade livsmedel, städrutinerna fungerar inte och hasselnötter och andra allergena ämnen förvaras i öppna förpackningar.

Bristerna kommer att följas upp vid en ny kontroll nu i januari.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".