Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat

Länge leve potatisen

Publicerat tisdag 19 januari 2016 kl 11.25
Anna-Karin Lagerström: Det är bra att koka extra
(11 min)
Potatisskalning. Foto Leif R Jansson/TT
En älskad knöl för oändliga tillagningsmetoder. Foto Leif R Jansson/TT

Att potatisen har oändliga användningsområden har Anna-Karin Lagerström och dottern Kajsa Landén tagit fasta på. Här bjuder de på tips och familjehemligheter.

Till bruten potatis, kroketter, pommes frites, gratäng, soppa, omelett, ja till och med i mazariner får potatisen stå i centrum.

P4 Jämtlands mästerkock Anna-Karin Lagerström och dottern Kajsa Landén, som delar sin mammas matentusiasm, delar med sig av sina favoriter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".