Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat

Nobissås för många tillfällen

Publicerat tisdag 3 maj 2016 kl 09.50
Anna-Karin Lagerström: Den passar perfekt på buffébordet
(2:19 min)
Nobissås, sparris, mat, räkor, vår
Nobissås passar till många rätter Foto: Fredrik Alverland

Mästerkocken Anna-Karin Lagerström bjuder på lättlagad sås som passar såväl kött som fisk och sallad.

Anna-Karin Lagerström, P4 Jämtlands mästerkock, lagar gärna nobissås när det vankas kalas eftersom den passar till det mesta.

– Den är perfekt till buffébordet.

Anna-Karins Nobissås 
1 ägg
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
0,5 tsk 
1 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk gräslök

Gör så här:
Koka upp vatten. Lägg i ägget och låt koka exakt tre minuter.
Dela på hälften och skrapa ur ägget i en bunke.
Tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Vispa ner olja.
Tillsätt vitlök och gräslök.
Låt såsen vila i ett par timmar.

Frida Eriksson
frida.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".