Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Resurshushållning

Skolor i Orrviken och Brunflo förebilder för mindre matsvinn

Publicerat tisdag 10 maj 2016 kl 07.02
Skolmatsbuffé med sallad, pasta och thaiwok.
Skolmaten ska inte bara mätta och vara god, den ska även vara näringsriktig. Foto: Johanna Vackdahl/Sveriges Radio

Östersunds kommun har gått med i ett projekt som ska minska matsvinnet och öka andelen vegetarisk mat i skolan.

Just nu är det Orrvikens skola och Sörgårdsskolan i Brunflo som är med men tanken är att fler skolor ska kunna ta efter.

Elever, pedagoger och måltidspersonal på skolorna i Brunflo och Orrviken håller på att skriva en handlingsplan för hur de ska minska skolmatens påverkan på miljön och handlingsplanerna ska sedan ska kunna användas av även andra skolor i kommunen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".