Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Miljö & hälsa

Café kritiseras för brister i livsmedelshantering

Publicerat onsdag 12 oktober 2016 kl 08.48
Ett fullt kylskåp
Näringsställets ansvariga hade inte koll på vilka temperaturgränser som gäller för kylar och frysar. (Arkivbild) Foto: Pernilla Wadebäck/Sveriges Radio

Flera brister har uppmärksammats på ett café i Östersunds kommun.

Vid en inspektion upptäcktes bland annat att personalen, trots anvisning, inte kokade frysta hallon.
De ansvariga i caféet kände inte heller till vilka allergiframkallande ämnen som de måste informera sina kunder om, inte heller vilken temperatur det måste vara i kyl och frys.

Kommunens livsmedelskontrollanter kräver nu att caféet snarast åtgärdar bristerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".