Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Länstrafiken nobbar Strömsunds önskemål om billigare busskort

Publicerat lördag 4 mars kl 13.57
Glesbygd, Vy från Tullingsås i Jämtland med utsikt mot Strömsund, Busshållplats riksväg 45 Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio

Länstrafiken vill inte göra några undantag för Strömsund och ungdomskortet.

I februari sköt kommunstyrelsen i Strömsund upp beslutet i frågan om gratis busskort för kommunens unga mellan 6 och 19 år, som finns i alla länets övriga kommuner. Kommunstyrelsen ville avvakta på svar från Länstrafiken om de kan ta fram ett för kommunen billigare alternativ - ett busskort enbart för åldrarna mellan 13-19 år.

Nu har Länstrafiken alltså svarat och vill inte gå med på Strömsunds önskemål. Däremot ska de titta på möjligheten att göra förändringar i trafiken för att skapa förutsättningar för att Strömsund ska införa gratis busskort.

– Vi arbetar kontinuerligt på att utveckla och förbättra trafiken i länet och skall särskilt titta på om det kan finnas möjligheter i Strömsunds kommun som skulle ge dem förutsättningar för att även deras ungdomar skulle kunna erhålla Ungdomskortet i likhet med övriga kommuner i regionen. Det har vi lovat att återkomma med, säger Per-David Wennberg, VD Länstrafiken Jämtland, i ett pressmeddelande.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".